afifi's FotoPage
my d40.....
By: afifi fifi

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  [1]  2  >  >>]    [Archive]
Saturday, 13-Dec-2008 13:12 Email | Share | | Bookmark
BUmi yang hijau



Bumi yang tiada rimba
Seumpama hamba
Dia dicemar manusia
Yang jahil ketawa

Bumi yang tiada udara
Bagai tiada nyawa
Pasti hilang suatu hari
Tanpa disedari

Bumi tanpa lautan
Akan kehausan
Pasti lambat laun hilang
Duniaku yang malang

Dewasa ini kita saling merayakan
Kejayaan yang akhirnya membinasakan
Apalah gunanya kematangan fikiran
Bila dijiwa kita masih lagi muda dan mentah
Ku lihat hijau

Bumiku yang kian pudar
Siapa yang melihat
Di kala kita tersedar
Mungkinkah terlewat

Korupsi, oppressi, obsessi diri
Polussi, depressi di bumi kini

Oo... anok-anok
Tok leh meghaso mandi laok
Bersaing main ghama-ghama

Ale lo ni tuo omornyo berjoto
Koto usoho jauh ke daghi malo petako

Ozon lo ni koho nipih nak nak aghi
Keno make asak hok biso, weh
Pase maknusio
Seghemo bendo-bendo di dunio
Tok leh tahe
Sapa bilo-bilo

lirik by zainal abidin

tragedi turun runtuh bukit antarabangsa


Wednesday, 23-Apr-2008 00:55 Email | Share | | Bookmark
sun set &light trail








C&C di perlukan


Tuesday, 25-Mar-2008 17:32 Email | Share | | Bookmark
Jordan & Syria

Alhamdullillah tercapai juga hajat hendak ke jordan...dengan angan-angan nak ambik gambar petra akhir sampai juga ke petra untuk mengambil gambar di sana...ku panjatkan rasa kesyukuranku kepada ilahi kerana aku dapat sampai jua ke tanah jordan...hampir 3 minggu aku disana...ramai kenalan ku temui disana...tak tahu macam mana nak rakamkan terima kasi ku kepada mereka semua..yang melayan aku disana..apa yang ku harap kalau mereka datang ke yemen ini..jangan risau..aku akan layan korang semua just telefon aku kalau sampai disini...kepada member2 di jordan teruskan perjuangan hingga ke akhirnya....antara tempat2 yang aku sempat lawati ialah seperti petra,dead sea, jerash,umm qais,mafraq,amman dan mu'tah....sempat gak aku singgah sehari di syria berjumpa member lama disana..hampir 10 tahun tak jumpa wow.....dekat sini aku ada upload sikit gambar2 aku bersiar2 di tanah jordan dan syria..sekadar menghiasi page yang dah berhabuk.....enjoy my picture..thanks for all my friends!!!!



















Wednesday, 30-Jan-2008 14:45 Email | Share | | Bookmark
perhimpunan aman palestine (GAZA) testing power..hehehe

sama-sama kita doakan keselamatan rakyat palestine..GAZA...kerana rejim zionis dalam percubaan untuk merampas GAZA dari umat islam..dalam beberapa minngu ini bekalan makanan dan elektrik telah diputuskan...justeru itu..banyak negara arab telah membuat bantahan..dengan mengadakan perhimpunan aman untuk membantah..salah satunye negara YEMEN

kelihatan ulama'2 besar YEMEN turut terlibat dengan perhimpunan aman ini....antara nya seperti SYIEKH abdul majid az-zindaini.....(gambar di bawah berjambang perang)




wakil2 wartawan luar negara.....



anak as-syahid syiekh arRINtisi sendang memberi taklimat semasa tentang gaza...



kemarahan rakyat yemen








banyak lagi gambar nye.....tak larat nk upload....

tgk dlm www.flickr.com/photos/alories


Friday, 18-Jan-2008 00:16 Email | Share | | Bookmark
edisi khas buat arul.....



masa outing aritue...

masa outing aritue...dekat bandar taiz



masa outing aritue...dekat bandar taiz atass jabal saber...

arul...cukup dulu wt masa niee


[<<  <  [1]  2  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net